Výber správneho textu a jeho didaktizácia vo vyučovaní prekladu - Seresová, Katarína, 1967-
Autorka sa v príspevku zamýšľa nad vhodnosťou výberu textov, slúžiacich ako podkladový materiál na výučbu prekladu. Aby text spĺňal kritéria vhodnosti pre jeho didaktizáciu, a tým prispel k rozvoju prekladateľských schopností, zručností a kompetencií študentov, musí tento text spĺňať množstvo podmienok.