Henry Mintzberg o manažerské práci - Kapoun, Jan
Kanadský teoretik manažmentu Henry Mintzberg - jeden z najvýznamnejších svetových teoretikov riadenia. Vyznávač intuície v riadení. Základné dielo nového prúdu situačnej teórie manažmentu - kniha s názvom Podstata manažérskej práce. Základné úlohy manažéra na základe predmetu aktivity - interpersonálne aktivity, informačné aktivity, rozhodovacie aktivity. Kríza amerického manažmentu.