Prišiel ten správny čas na zmenu ? - Moravová, Julianna
Súčasná situácia v oblasti súperenia eura ako vychádzajúcej hviezdy a dolára ako dlhoročnej stálice v denominácii svetového obchodu s ropou. Už od roku 1974 mal dolár monopolné postavenie pri denominácii cien ropy na celom svete. Do roku 1999 neexistoval žiaden relevantný súper, ktorý by ohrozil jeho postavenie v tejto oblasti. Avšak v súvislosti so vznikom a etablovaním sa eura ako pomerne stabilnej svetovej meny sa vynorila otázka, či neprišiel ten pravý čas na zmenu.