Zmena podmienok podnikania v cestnej doprave - Poliak, Miloš
21. októbra 2009 boli prijaté tri nariadenia (ES), tzv. cestný balíček, ktoré menia od 4.12.2011 podmienky podnikania v cestnej doprave. Dôvod týchto zmien vychádza z požiadavky jednotného uplatňovania spoločných pravidiel v oblasti udeľovania povolení na výkon povolania prevádzkovateľa nákladnej alebo osobnej cestnej dopravy. Nariadenie (ES) č. 1071/2009. Nariadenie (ES) č. 1072/2009. Nariadenie (ES) č. 1073/2009.