Platobná bilancia malej otvorenej ekonomiky - Chorvatovič, Martin
Vnútorná rovnováha a saldá platobnej bilancie malej otvorenej ekonomiky. Monetárny prístup k vyrovnávaciemu procesu platobnej bilancie malej otvorenej ekonomiky. Malá otvorená ekonomika je charakterizovaná podľa jednotlivých položiek platobnej bilancie a analýzou vybraných modelov zaoberajúcich sa touto problematikou (Polak, Johnson). Kvôli značnej náročnosti neboli spracované aj ďalšie modely (K-M model, Currency Board), avšak sú v závere spomenuté.