Identita a jazyk - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Jazyk je významným prejavom vlastnej identity a stáva sa prostriedkom chápania identity iných. Identitu jednotlivca možno najlepšie pochopiť ako súčasť dvojice spolu so skupinovou identitou, pričom sa tieto vzájomne ovplyvňujú. Identita ako spoločenský konštrukt sa neustále buduje a vyvíja a nie je možné ju chápať ako nemennú.