Niektoré štrukturálne prístupy k deleniu a rozlišovaniu svetových kultúr z hľadiska komunikácie - Vehnerová, Eva
V odbornej literatúre, ktorá sa zaoberá interkultúrnymi rozdielmi z hľadiska komunikácie, sa možno stretnúť s najmenej tromi základnými prístupmi, ktoré majú síce obdobné východiská, ale rozdielnu mieru konkrétnosti a pochopenia skutočných spôsobov konania a myslenia príslušníkov rôznych kultúr. Medzi interkulturalistami sa ozývajú aj nesúhlasné hlasy s doteraz vcelku akceptovaným štrukturálnym prístupom k deleniu a rozlišovaniu svetových kultúr. Názory niekoľkých autorov, aby sme naše vlastné chápanie kultúry v najširšom zmysle slova vedeli konfrontovať s uznávanými názormi.