Faktory pôsobiace na konkurenčnú schopnosť krajiny - Veselovská, Stanislava, 1957-
Konkurenčnú výhodu možno chápať ako schopnosť krajiny, respektíve jej podnikov využívať všetky miestne viazané zdroje spôsobom, ktorý jej alebo im umožní prenikať na svetové trhy. Úspech krajiny pri dosahovaní konkurenčných výhod spočíva v rozsahu, kvalite a interakcii medzi štyrmi skupinami atribútov. Faktory ovplyvňujúce konkurencieschopnosť krajiny.