Vývoj indikátora miera zamestnanosti vo vybraných krajinách EÚ 27 v rokoch 2000 – 2008 - Hurbánková, Ľubica, 1980-
V príspevku sa autorky zaoberajú vymedzením trvalo udržateľného rozvoja a sústavy jeho indikátorov. Zo sústavy indikátorov pozornosť upriamili na jeden z indikátorov sociálno-ekonomického rozvoja – mieru zamestnanosti podľa najvyššieho dosiahnutého vzdelania. Analyzujú jej vývoj v rokoch 2000 – 2008 pomocou geometrickej odchýlky a miery rozdielnosti na základe údajov za krajiny V4 a EÚ 27. Jednou z členských krajín, ktoré významnou mierou prispeli k trvalo udržateľnému rozvoju je aj Slovenská republika, jej prínos.