Vývoj determinantov zdravia slovenskej populácie za 20 rokov - Turányiová, Silvia
Štyri základné skupiny determinantov zdravia - demografické a biologické determinanty, socioekonomické determinanty, prostredie (životné aj pracovné), zdravotná starostlivosť. Rozdiely v zdraví Slovákov a Čechov po rozdelení Československa. Základná stratégia pre rozvoj zdravia.