Nehmotné strategické aktíva - Roháľová-Ilkivová, Hana
Tvorba konkurenčnej výhody v 21. storočí je ťažšia ako kedykoľvek predtým. Klasické hmotné zdroje ako nerastné bohatstvo, budovy, pozemky, fabriky začínajú ustupovať do úzadia. Vymieňajú ich nehmotné zdroje ako know-how, patenty, inovácie, kreativita, kultúra, identita. Spolu s ľudských kapitálom patria do kategórie nehmotných strategických aktív. Ľudia sú tým najkvalitnejším zdrojom konkurenčnej výhody. Ale nie bez cieleného riadenia, organizovania a „starania” sa o ich spokojnosť a motiváciu. Firmy musia identifikovať svoje kľúčové nehmotné strategické spôsobilosti a tie rozvíjať, aby mali šancu úspešne obstáť v konkurenčnom boji.