Neologizmy, preberanie a preklad odborných pojmov z cudzieho jazyka - Ožvoldová, Katarína, 1984-
Preberanie zahraničných výrazov do slovenčiny a rozširovanie slovnej zásoby. Problematika prekladania neologizmov prebratých z angličtiny.