Účtovníctvo vybraných subjektov verejnej správy v Slovenskej republike od roku 1993 - Krišková, Zuzana
Úlohou účtovníctva subjektov verejnej správy je poskytovanie relevantných informácií potrebných pre riadenie verejných financií a pre potreby prezentácie výsledkov hospodárenia jednotlivých krajín v rámci Európskej únie (vrátane Slovenskej republiky). V príspevku sú v tabuľkovej forme zaznamenané významné skutočnosti, právna úprava a vývoj základných charakteristík účtovníctva uvedených subjektov verejnej správy v Slovenskej republike v rokoch 1993-2010.