Daňové pohľadávky ako priorita súčasných daňových teórií - Kušnírová, Jana, 1977-
Cieľom daňovej správy je zabezpečiť efektívne vymáhanie daňových pohľadávok s očakávaným výsledkom zníženia evidovaného stavu daňových pohľadávok na prijateľnú hranicu. Správca dane z úradnej moci ich vymáha od daňových subjektov prostredníctvom daňového exekučného konania. Vývoj daňových pohľadávok v rokoch 1999 až 2008. Vývoj daňových nedoplatkov v rokoch 1993 až 2003. Efektívnosť správy a výberu daňových nedoplatkov sa postupne zvyšuje.