Uplatnenie komplexných rovnovážnych (opčných) modelov pri prijímaní finančných rozhodnutí - Markovič, Peter, 1974-
Teoretické vymedzenie opčného kontraktu. Analýza aplikovateľnosti jedného z oceňovacích modelov a poukázanie na využitie tohto modelu v troch rozhodovacích situáciách, ktorých výsledkom má byť prijatie konkrétneho finančného rozhodnutia – ťažisko skúmania sa sústredí na Blackov-Scholesov model.