Význam a kritériá prevádzkarne pre účely dane z pridanej hodnoty - Jakubec, Martin
Pojem prevádzkareň z pohľadu dane z pridanej hodnoty nie je možné stotožniť s pojmom stála prevádzkareň, ktorý je známy z oblasti dane z príjmov. Hoci oba pojmy na prvý pohľad (a v slovenčine najmä etymologicky) súvisia, ich význam je v mnohých dôležitých detailoch diametrálne odlišný. Porovnanie obidvoch pojmov. DPH prevádzkareň vo svetle slovenskej daňovej právnej úpravy. Významné ustanovenia zákona o DPH týkajúce sa prevádzkarne.