Lidský kapitál a faktory vyvolávající změny v nárocích na něj na soudobých trzích práce - Klimplová, Lenka
Faktory ovplyvňujúce rast a význam ľudského kapitálu na trhu práce. Charakteristika ľudského kapitálu. Ekonomická globalizácia a zmeny v nárokoch na ľudský kapitál. Vývojové stupne hospodárstva a demografická súvislosť. Vzdelávanie, znalosť a zručnosť ako konkurenčná výhoda.