Právna úprava transferového oceňovania - Zeleníková, Katarína
Obchody kapitálovo prepojených spoločností predstavujú významnú oblasť medzinárodného obchodu, ktorá v súčasnosti vyžaduje značnú a vzájomne nadväzujúcu právnu úpravu tak na národnej ako aj na nadnárodnej úrovni. Súčasné právne vymedzenie transferového oceňovania do veľkej miery korešponduje s požiadavkami vyplývajúcimi z medzinárodne uznávanej smernice transferového oceňovania a modelovej zmluvy OECD o zamedzení dvojitého zdanenia.