Míra decentralizace v zemích Evropské unie - Neubauerová, Erika, 1968-
Porovnanie decentralizačných pomerov v členských štátoch Európskej únie na základe vybraných ukazovateľov. Podiel výdavkov decentralizovaných úrovní vlády na celkových výdavkoch verejnej správy. Podiel príjmov decentralizovaných úrovní vlády na celkových príjmoch verejnej správy. Podiel daňových príjmov decentralizovaných úrovní vlády na celkových daňových príjmoch verejnej správy. Podiel investícií decentralizovaných úrovní vlády na celkových investíciách verejnej správy.