Zapomenutá banka půjčovní banka aneb Úvěrová banka u naší milostivé paní - první banka v českých zemích - Juřík, Pavel
České bankovníctvo oslávi 260. výročie od založenia prvého peňažného ústavu. História českého bankovníctva. Úvery a pôžičky v krajinách Koruny české v polovici 18. storočia. Prvé banky v monarchii. Vznik prvej obchodnej banky na Morave a v Čechách. Úverová banka Márie Terézie a jej úspechy. Rozvoj českého bankovníctva.