Aplikácia problému okružných úloh na úlohy s rožšírenými požiadavkami - Škerlíková, Zuzana
Úloha okružných trás je jednou z najnáročnejších optimalizačných úloh. Najznámejším algoritmom používaným na vyriešenie úloh rozvozu a zvozu materiálu tzv. VRP (Vehicle routing problem) s kapacitným obmedzením je metóda Clark – Wright, často označovaná aj ako metóda úspor.