Diplomati v zahraničnej službe Slovenskej republiky - Kukan, Eduard
Budovanie slovenskej diplomacie po rozpade bývalého Česko-Slovenska. Požiadavky na diplomata. Stotožnenie sa s oficiálnou politikou štátu, pre ktorý diplomat pracuje.