Kríza ako fáza životného cyklu podniku a analýza jej priebehu - Pacek, Martin
Kríza podniku - pojem. Príčiny krízy podniku - vnútorné a vonkajšie. Po analýze príčin krízy je potrebné skúmať jej povahu. Strategická kríza, kríza likvidity, kríza rentability. Zistenie krízového stavu. Vnímanie krízy manažmentom spoločnosti.