Fundamenty diagnostiky rizika - Rajčáni, Branislav
Článok komparuje teóriu rizika v snahe vymedziť fundamenty rizika ako základu pre ďalší výskum v oblasti diagnostiky rizika. Definovanie pojmu riziko. Členenie rizika na podnikateľské riziko a čisté riziko. Komplexná problematika rizika kladie vysoké nároky na osobu manažéra, ako aj na samotný systém riadenia a kvalitu dostupných informácií.