Spiel und Spass mit Sprichwörtern im Unterricht - Lišková, Danuša
Aspekty nemeckej frazeológie – príslovia, ktoré tvoria nielen pevnú súčasť slovnej zásoby, ale patria aj k náročnej oblasti ústnej komunikácie. Ustálené slovné spojenia patria ku kreatívnym zručnostiam vo výučbe cudzích jazykov a ich ovládanie patrí ku kľúčovým kompetenciám v oblasti všeobecnej a odbornej komunikácie. Obraznosť a zrozumiteľnosť niektorých vybraných prísloví.