Forecast of demand throught the differential description of their effects - Hron, Jan
Popisovaná metóda plánovania dopytu po produkte (službe) vychádza z Porterových konkurenčných síl odvetví. Je založená na deterministickom popise jednotlivých faktorov, ktoré ovplyvňujú dopyt v čase. Jej najväčšou prednosťou je, že k predpovedi dopytu nie je nutné poznať chovanie predpovedanej veličiny v retrospektívnom období.