Mestský mládežnícky slang vo vyučovaní francúzštiny, áno či nie? - Petríková, Ľubica
Moderný francúzsky jazyk sa neustále mení, dopĺňa o nové slová, obohacuje sa. Mladí Francúzi, najmä obyvatelia miest, sa usilujú o individuálny štýl a svojský jazykový prejav, do ktorého stále prenikajú nové slová a výrazy z inonárodných kultúr francúzskych prisťahovalcov. Má učiteľ na vyučovaní francúzskeho jazyka oboznámiť svojich študentov aj s mládežníckym slangom, ktorý sa v súčasnosti veľmi používa v mestskom prostredí?