Problematika sociálneho vylúčenia v EÚ - Ošková, Silvia, 1979-
Jednotlivé formy vylúčenia, ktoré sa dotýkajú trhu práce, vzdelania, zdravia, bývania a sociálnych sietí. Sociálna exklúzia ako jav odrážajúci nerovnosť jednotlivcov alebo celých skupín obyvateľov na živote spoločnosti. Vplyv vlády a jej zásahy do ekonomiky. Ohrozenie chudobou a sociálnym vylúčením. Analýza dimenzií sociálneho vylúčenia.