Súčasný stav a rozvojové zámery ústavnej starostlivosti v SR z pohľadu zabezpečenia práv dieťaťa - Husáková, Mária
Zabezpečenie práv a potrieb dieťaťa a vytváranie podmienok pre jeho zdravý a harmonický vývoj. Transformácia detských domovov. Zmena organizačnej štruktúry, výchovných, priestorových a hospodárskych podmienok. Koncepcia ústavnej starostlivosti na roky 2009-2012.