Indexy európskeho kapitálového trhu - porovnanie vývoja nemeckého a slovenského indexu - Melikantová, Viera
Porovnanie vývoja indexov európskeho kapitálového trhu pomocou vybraných ukazovateľov za účelom zistenia podobností vo vývoji vybraných indexov. Charakteristika indexov. Slovenský akciový index SAX. Index frankfurtskej burzy DAX. Hodnotenie vývoja indexov. Ukazovateľ momentum a jeho porovnanie. Koeficient zmeny a jeho porovnanie.