Psychologicko-ekonomické aspekty odlivu absolventov slovenských univerzít do zahraničia - Soroková, Tatiana
Migrácia absolventov slovenských univerzít do zahraničia. Negatívne a pozitívne dôsledky migrácie pre krajinu pôvodu. Motivačné aspekty migrácie - ekonomické a neekonomické faktory migrácie. Porovnanie situácie v krajinách EÚ. Cieľové krajiny slovenských absolventov univerzít. Výsledky dotazníkového prieskumu. Možnosti ovplyvňovania zahraničnej migrácie kvalifikovanej pracovnej sily.