Platinové kovy sú pre investorov perspektívne dopyt vytvárajú automobilky, klenotníci, ale aj špekulanti - Tomčiak, Boris
Vývoj v sektore drahých kovov. Zotavovanie automobilového priemyslu a spotreba globálnej ponuky platiny a paládia. Výroba katalyzátorov. Zvyšovanie výroby v Číne. Ďalšie faktory dopytu po drahých kovoch. Investičný dopyt. Ťažba a produkčné náklady.