Zadlženie, aké svet nevidel kde sa končí zdravá a kde začína nezdravá výška úverov - Polanský, Igor
Globálna kríza a fiškálne rozpočty jednotlivých krajín sveta. Úroveň zadlženia štátnych rozpočtov vo vzťahu k rastu HDP. Rozvinuté a rozvíjajúce sa ekonomiky. Rast deficitov a rast reálnych úrokových sadzieb. Kreditná fiškálna úniková stratégia (exit strategy) a spolupráca centrálnych bánk. Protikrízové fiškálne a monetárne opatrenia. Nástroje fiškálnej konsolidácie.