Proměny a kontinuita ve vývoji tureckého sekularismu - Siegl, Erik
Vzťah štátnej moci k islamu v Turecku ako historicky ústredná a aktuálna téma. Turecký sekularizmus ako prístup štátnej moci k náboženstvu. Analýza historického vývoja sekularizmu v Turecku. Kemalistická modernizácia a sekularizmus. Premeny tureckého sekularizmu. Sekularizmus a islam dnes.