Poučenia z krízového vývoja - Krištofík, Peter
V uplynulých mesiacoch bolo zverejnených množstvo analýz a hodnotení dopadov globálnej hospodárskej krízy na rôzne sféry ekonomiky. Väčšina z nich bola zameraná na makroekonomické dopady, resp. efekty na bankový sektor. Už menej sa tieto hodnotenia týkali firemného sektora a najmä vplyvov na finančný manažment podnikov. V článku sú prezentované názory manažérov podnikov a bánk na aktivity v oblasti finančného manažmentu v čase globálnej hospodárskej krízy a ponaučenia z toho vyplývajúce. Čo si podniky môžu z hospodárskej krízy odniesť?