Hodnotová orientácia manažérov - Živčicová, Eva
Hodnota ako faktor, ktorý ovplyvňuje správanie jednotlivca a jej zmena mení správanie sa manažmentu a tým mení aj podnikovú kultúru. Hodnotová orientácia - systém hodnôt, ktorý reguluje a usmerňuje správanie jednotlivca. Usporiadanosť osobných hodnôt v živote jednotlivca. Typy hodnotových orientácií: teoretický, ekonomický, estetický, sociálny, politický a náboženský. Poznanie hodnotovej orientácie zamestnancov pomáha manažérovi analyzovať motivačnú štruktúru zamestnancov. Porovnanie hodnotovej orientácie manažérov a výkonných pracovníkov - výsledky prieskumu.