Obojstranný záujem na partnerskej spolupráci vzťahy medzi Ukrajinou a SR sú priateľské a bezproblémové - Nemeček, Miloš
O ukrajinskko-slovenskej spolupráci hovorí chargé d´affaires Ukrajiny v SR Ivan Cholestenko. Dynamika vzájomného obchodu a rozvoj cezhraničnej spolupráce. Nástroje cezhraničnej spolupráce a koordinácia na národnej úrovni.