Atraktívnosť Banskobystrického kraja v cestovnom ruchu z hľadiska uspokojeného dopytu domácich a zahraničných turistov - Pompurová, Kristína
Hodnotenie atraktívnosti Banskobystrického kraja v cestovnom ruchu prostredníctvom počtu domácich a zahraničných turistov ubytovaných v komerčných ubytovacích zariadeniach nachádzajúcich sa na území kraja, počtu ich prenocovaní, priemernej dĺžky pobytu a navrhnutých koeficientov atraktívnosti cieľového miesta, ktoré berú do úvahy veľkosť vysielajúceho trhu a tak umožňujú porovnávať atraktívnosť miest z hľadiska uspokojeného dopytu rôznych segmentov turistov.