Holistický management - Huňát, Alexander
Zákon 3N - pri výskyte nedostatku, nadbytku či nerovnováhy v systéme, dôjde k jeho poškodeniu, či zániku. Holistická medicína - rešpektuje všeobecne platné zákony a ich pôsobenie v prírode a zaoberá sa kauzálnymi vzťahmi medzi nedostatkom, nadbytkom či nerovnováhou faktorov ovplyvňujúcich zdravie. Holistický manažment - umožňuje vnímať súvislosti aj zdanlivo nesúvisiacich častí a vytvoriť si tak presnejšiu kontúru informačnej mozaiky pred vlastným rozhodnutím. Holistický manažment vychádza zo systémového myslenia, poskytuje logickú architektúru organizácie a komplexné vnímanie organizácie.