IT outsourcing je hlavně o lidech, nejen o procesech - Regent, Kamil
Outsourcing súvisí so snahou firiem redukovať náklady na ľudský kapitál. Veľmi špecifickým prípadom je IT outsourcing, pri ktorom treba brať ohľad na personálne aspekty celého procesu. Kľúčovou sa v tomto prípade javí komunikácia už vo fáze prípravy outsourcingu voči IT pracovníkom a priebežná vysvetľovacia kampaň o tom, ako všetko prebehne a aké dopady to bude mať na konkrétnych pracovníkov.