Analýza systémového vývoja vnútornej štruktúry slovenského pred- a potransformačného poľnohospodárstva parametrami uhlíkovej bilancie - Tóth, Štefan
Sledovanie a interpretácia vývoja primárnej poľnohospodárskej sústavy z pohľadu realizovania základných parametrov všeobecnej poľnohospodárskej sústavy v prírodnom prostredí slovenska. Analýza hodnotí hospodárenie poľnohospodárskych subjektov na Slovensku v rokoch 1985-2006. Dosahované charakteristiky sú konfrontované s optimálnymi hodnotami uvádzanými v literatúre. Predpoklad ďalšieho znižovania stability a výkonnosti poľnohospodárskej sústavy, čo môže viesť k ohrozeniu potravinovej bezpečnosti Slovenska.