Klasifikácia verbo-nominálnych spojení - Seresová, Katarína, 1967-
Problematika verbo-nominálnych spojení, ktoré sa v posledných rokoch opäť dostávajú do oblasti záujmu lingvistov. Na základe vlastnej analýzy a poznatkov niektorých popredných nemeckých lingvistov autorka tieto spojenia podľa rôznych kritérií klasifikuje, napr. z hľadiska syntaktickej štruktúry verbo-nominálneho spojenia, z hľadiska morfologického okolia funkčného slovesa, z hľadiska spôsobu priebehu slovesného deja, z hľadiska slovesnorodového ponímania.