Kvalita života a sociálny rozvoj ako predpoklad vytvárania podmienok pre zvyšovanie zamestnanosti - Dirgová, Eva
Kvalita života predstavuje historicky podmienenú úroveň životných procesov, v ktorých človek a celá spoločnosť reprodukuje a rozvíja svoju existenciu. Sociálny rozmer kvality života. Štatistická indikácia kvality života vo vecne vymedzených oblastiach ľudského života. Ekonomický rozmer kvality života. Sféry kvality života. Sféra práce, jej pôsobenie na kvalitu života jedinca, rodiny, spoločnosti vcelku. Nezamestnanosť - atribút kvality života. Nezamestnanosť ako sociálny problém.