Bioetika v sociálnych službách - Franzenová, Iveta
Bioetika predstavuje interdisciplinárnu vedu, ktorá vznikla v sedemdesiatych rokoch minulého storočia v dôsledku búrlivého rozvoja vedeckého poznania, vrátane lekárskych a biologických vied, keď sa vynorili nové etické otázky, týkajúce sa schopnosti človeka ovládať svoje poznanie v službe rozvoja ľudstva alebo, naopak, v jeho zotročení a zničení. Sociálne služby a ich presné zadefinovanie. Poskytovatelia sociálnych služieb. Kritické pripomienky k zákonu č. 448/2008 Z.z. o sociálnych službách. Pozícia klienta sociálnych služieb. Sociálna práca ako súčasť sociálneho marketingu v službe ochrany života. Základné bioetické princípy.