Chýba motivácia učiť výborne - Burák, Emil
Aktuálna štúdia ETUCE (Európskeho výboru pre vzdelanie). Finančné výsledky a porovnanie platov učiteľov s Európskou úniou. Vzdelávacie, výchovné a pedagogické prostredie na Slovensku. Postavenie učiteľov v trhovej ekonomike. Spoločenský status učiteľa vo vzdelanostnej spoločnosti. Nástupnícka generácia učiteľov na Slovensku.