Lisabonská smlouva a kohezní politika EU - Zahradník, Petr
Aktuálna pozícia členských krajín a regiónov v rámci EÚ. Miera ekonomickej vyspelosti a ukazovatele HDP. Kohézna politka ako primárny nástroj EÚ k mobilizácií územného potenciálu a aktív jednotlivých regiónov. Pracovné väzby medzi Európskou komisiou a Výborom regiónov.