Změny specializačních profilů ekonomik a faktorů ovlivňujícich sociální systémy v zemích EU - Zeman, Karel
Vnútorné a vonkajšie faktory charakterizujúce profil ekonomík a sociálnych súvislostí. Výkonnosť ekonomík a vývoj sociálnych systémov členských štátov EÚ. Udržateľnosť verejných financií. Ukazovatele výroby a medzinárodná deľba práce. Demografická situácia a vplyv integračných procesov.