Súčasná etapa globalizácie a vybrané aspekty trhov práce krajín Európskej únie - Přívara, Andrej, 1983-
Analýza dopadov globalizácie na konkrétny segment ekonomík členských krajín EÚ, a to na vybrané problémy na trhoch práce. K prejavom súčasnej etapy globalizácie. Medzinárodný obchod tovarov, služieb a pohyb kapitálu. Vytváranie a zánik pracovných miest v krajinách Európskej únie v kontexte globalizačných tendencií.