Možnosti financovania projektov - Sásik, Oto
Podnikatelia, ktorí nemajú veľký počiatočný kapitál (no i osobný majetok), musia ho získavať z rozličných zdrojov. Majú dve možnosti: požičať si peniaze alebo prilákať iných ľudí aby investovali do ich nového podniku. Problém získania počiatočného kapitálu je značne uľahčený existenciou finančných sprostredkovateľov – inštitúcií, ktoré riadia tok úspor k podnikateľom bez peňazí a iným investorom. Financie plynú do bánk, penzijných fondov, trhov dlhopisov, búrz a iných finančných sprostredkovateľov z podnikov, domácností. Možnosť financovania projektov formou maximálne výhodného bankovníctva.