Európska spoločnosť - symbol medzinárodného úspechu a prestíže - Szabová, Monika
Európska spoločnosť, Societas Europaea (SE). Nariadenie Rady ES č. 2157/2001 o stanovách európskej spoločnosti. Smernica Rady č. 2001/86/ES, ktorou sa dopĺňajú stanovy európskej spoločnosti a zapojenie zamestnancov. Národná legislatíva, zákon 562/2004 Z.z. o európskej spoločnosti so sídlom na území Slovenskej republiky.